МАЙСТЕР-КЛАС ПИСАНОК

Дата: 30.04.2024 13:19
Кількість переглядів: 35

О Писанко! Ти символ України!

Любові й миру вірна берегиня!

Писанкарство – старовинне мистецтво наших предків. У давнину писанка була оберегом, мала обрядове  та магічне значення. Сьогодні вивчення писанкарства важливе для збереження наших коренів, нашого духовного спадку.

25 квітня учні старших класів закладу відвідали великодній майстер – клас в Ніжинському краєзнавчому музеї ім.  І. Спаського «Глиняна писанка в техніці сграфіто». А в понеділок провели для учнів початкової ланки урок писанкарства. Старшокласники розповіли про символіку малюнків, допомогли розписувати яйця та навчили малювати писачком.

Запах воску, свічки, нанесення орнаменту … Ця кропітка робота з кожним яйцем налаштовує  на святковий лад та дарує передчуття Великодня.

Своїми знаннями з дітками поділилась і педагог – організатор, яка також була присутня на майстер – класі в Ніжинському музеї. Наталія Миколаївна розповіла про мистецтво писанкарства, техніку виготовлення писанок, орнаменти, які традиційно використовуються в писанкарстві. Також педагог наголосила, що саме з цього виду мистецтва в закладі стартує Великодній тиждень

Таке заняття – це не лише знайомство з українськими традиціями, а й хороша арт – терапія, яка так необхідна нашим дітям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь